City of Seattle Invitation to Bid/Request for Proposal 
Addendum 

Updated on: 12/11/2019

The following is additional information regarding Invitation to Bid # SU0 4630 titled Tools, Parts and Accessories for Sewer and Drainage, Vacuum Cleaning for Large Eductor Trucks, Rodding Machines and Related Items, released on 11/20/2019.  The due date and time for responses is 12/18/2019 3:00PM (Pacific).  This addendum includes both questions from prospective proposers and the City’s answers and revisions to the ITB. This addendum is hereby made part of the ITB and therefore, the information contained herein shall be taken into consideration when preparing and submitting a bid/proposal.
	Item #
	Date Received
	Date Answered
	Vendor’s Question
	City’s Answer
	ITB Revisions

	1
	12/04/2019
	12/05/2019
	There are vendor numbers listed on the Specification / Bid Offer sheet but no Vendor name. Can we substitute “or Equals”? 
	No. See Section 5, No Substitutions. 
	

	2
	12/04/2019
	12/05/2019
	On page 12 and 13 of the Specifications/Bid Offer Sheet, Line 40, there is a “C” and “D” on page twelve and a “C” and “D” on page thirteen. How do you want us to price these items? 
	Provide pricing for each individual line item as asked for in the Spec Sheet.
	

	3
	12/10/2019
	12/11/19
	On the Specification / Offer Sheet, there is a box for current List price, City’s Discount price and City’s net price. If a manufacturer does not offer list pricing do we leave the first 2 boxes blank?
	“List Price” and “manufacturer’s catalog pricing” is the same thing. All manufacturers have listed pricing. If a manufacturer doesn’t offer a discount on their product, then the List Price and the City’s Net Price will be the same amount.
	

	4
	12/10/2019
	12/11/19
	If a vendor does not have access to purchase a certain product and therefore cannot bid an item, does that vendor just write N/A next to that item? 
	Yes. See “Response” information on the top of each page of the Specifications/Bid Offer Sheet.
	

	5
	12/10/2019
	12/11/19
	You have listed abbreviations for Standard (STD),and Comply (CPL to be written in each box. Is there a difference between those two options. 
	Yes. These abbreviated codes are intended for the questions or statements in Sections 1 through 3 in the Specifications/Bid Offer Sheet.  See “Important Information” on Page 1.
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